Виж само едно мнение
  #95  
Стар 05-10-2013
Милен_ТТ Милен_ТТ не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Sep 2011
Местоположение: Ямбол, Дебелец
Мнения: 723
Благодари: 276
Получил благодарност:
845 пъти в 231 поста
Сваляния: 2
Ъплоуди: 1
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от yavor1 Вижте мненията
Подобно е и моето виждане, все пак форума е за споделяне на опит ( естествено и за информация от търговците на сат. техника) , мисля че комерсиализирането на анкетата предизвика нездрав интерес.
Много добре, че има спонсори, но май покрай материалния стимул се забрави за какво иде реч, а и тщеславието на някои колеги направо ги заслепява, мислят си че единствено и само те са най-велики и трябва сляпо да се следва техния път
Аз като технически обременен човек, не мога да приема едно неоптимизирано антенно стопанство като пример за подражание. За мен това е пример за крайностно и ортодоксално мислене, съответно не приемам и неоптимизираните мултифийдови изпълнения.
Мисля, че трябва да се ползват достиженията в антенната техника и да се комбинират максимално, с цел оптимизиране на антенното стопанство и получаване максимални параметри на приемания сателитен сигнал.
Това е лично обяснение относно гласуването ми за учебната антена на Веско, комбинирала всички съвременни концепции в антеностроителство.

Всяко залитане към крайности и отричане на моторизираните задвижвания, според мен е неправилно, недалновидно и съпроводено с компромиси
Яворе, ти да не си пиар агент на Веско! Стига с тая реклама ве, направо взе да се уливаш! Или Веско е силно твой човек, или ти е черпил някъде яко или и двете! Ама да кажеш че някво триаксче 88 см, с някво мултифийтче с САМО два конвертоа и моторче, било за учебник, СТИГА ВЕ! Да беше снимана няква торидална антена със субрефлектор и 10 конвертора поне, да кажеш че е за учебник! Колкото тая е за учебник толкова и останалите, е комбинацитя е рядка мултифийд с мотор, ама чак пък за учебиник! Какво има да се уча от тая антена спрямо останалите, някво мултифийдче с 2 конвертора - "учебно помагало" и то всичко фабрично! То така и баба знае!
Мойте антени почти всички са съживени от боклука, но не съм тръгнал да се дрискам с тез неща! С някой от тях съм се сдобил без пари, а други за много малко пари! На повечето захващането на конверторите съм си от правил аз, от до. От пръчките до държача, смятане на фокуси, смятане на пръчки, огъване на скоби за захващане на конвертора и т.н. навиване на резби и др. Заваряне на стойки боядисване, само тавите дето не съм отливал. А изглеждат почти като фабрични и не бият на очи! По-вечето ми мултифийди са РЪЧНА изработка и работят перфекно, нищо по различно като работа от фабричния мултифийд, но не съм тръгнал да имам претенции, че за учебник, нито че мойте снимки са най-добри. Но и от тях има какво да се научи, и то по-вече от на някой други! Има много добри снимки, някой с пейзаш от крепоста Царевец във Велико Търново, някой на фона на луната, е и на мойта има дъга, ама няма кой да я види, и трябва човек внимателно да се вгледа, защото не така ясно изразена, тая най-голямта ми 2.20. Междудругото и нейния конвертор е слаган ръчно, смятани са фокса, и пръчките и всичко съм си го правил сам самичък, и имам много високи резутати с нея. Наврето изкарвах 12 418 от руския спътник на 36Е, а някой хора само си мечтеха да го хванат! Преди година даже закачих мена лъча на арабите с нея, вярно само с уреда, ама не съм тръгнал да се дрискам!
Айде стига с тая реклама и с тез учебници! От всяка снимка има какво да се научи къде по-вече къде по-малко! И мисля, че това е една от скритите идей на конкурса!
__________________
VU+ DUO 2; VU+ Solo 2; XTREND ET 10000; XTREND ET 9500; XTREND ET 5000; AZBOX ELITE; ARIVA 102; DISH: 3x3.60; 1x2.20; 1x1.80; 1x1.60; 2x1.40; 3x1.10; 1x0.90; 2x0.80. DiSEqC switch: 1x16 EMP-centauri + 1x8 Tecatel; 24xLNB

Последно редактирано от Милен_ТТ : 05-10-2013 на 17:22
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на Милен_ТТ за този полезен пост :
SERHI1970 (05-10-2013)