Виж само едно мнение
  #3  
Стар 25-05-2015
лун2лан лун2лан не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Oct 2010
Мнения: 479
Благодари: 20
Получил благодарност:
127 пъти в 74 поста
Сваляния: 136
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Sharp987 Вижте мненията
Така както си поставил въпроса може да се напише цяла книга. Ако конкретно трябва да ти се отговори на въпроса - ще се опитам набързо. Много от колегите сигурно ще кажат, че не е така. Има стандарт на сигнала на входа на тунера за съответната честота и до колкото знам е 62 dB, но нека кажем, че 75 dB е добре. Представи си че си се закачил с кабел 10 метра за антената с телевизора т.е. това е нивото на сигнала което трябва да докараш на всеки телевизор като сигнала преминава през усилвател (+), кабел (-), сплитер(-) , TV розетка(-).Има момент когато не трябва да се усилва сигнала повече от да речем 110 dB (не съм сигурен). От там нататъка изчисляваш само затихванията по коаксиалния кабел за най-ниската и най високата честота на която ще имаш сигнал. Всеки сплитер има затихване всеки кабел има затихване като по- високите честоти затихват повече от по ниските. Ето ти сметачка за кабела.
http://www.net-comber.com/cable-loss.html. И от антената през всички усилватели разлконения сплитери TV розетки и т.н. трябва да докараш сигнал поне 65 dB на всеки тунер на TV-то. Това е възможно най-накратко описано.

Това ми е горе долу ясно...въпросът е ако имаш административна сграда с 250 тв-та например (което е заданието) и трябва да се направи инсталация как се процедира при положение че в момента няма нито 1 тв но ще има...или мерейки и затихвайки до 65 децибела без натоварване няма ли да е неправилно при поставяйки и пускайки на тези 250 "консуматора" впоследствие?

Последно редактирано от лун2лан : 25-05-2015 на 00:20
Отговори с цитат