Виж само едно мнение
  #4  
Стар 17-07-2022
Аватара на Модерен индивид
Модерен индивид Модерен индивид не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Mar 2020
Мнения: 10
Благодари: 0
Получил благодарност:
7 пъти в 6 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Българските сателитни оператори по настоящем са четири. А1 и Виваком също предлагат сателитна телевизия (от сателитите Hellas Sat 3 и Intelsat 38 съответно). Булсатком е първият сателитен оператор и се е доказал на пазара. Неосат е най-новият, с най-добро техническо качество, но с малко абонати и някои особености като при по-малки доставчици. По-различното е, че те излъчват от български спътник (BulgariaSat 1). Цените са горе-долу равностойни. Български свободно излъчващи канали почти няма (освен някои музикални по Булсатком).

Безплатна телевизия има на чужди езици, като немски, испански, френски, арабски, английски и др. Аз лично гледам спътниците Astra 1 и Hotbird, като на тях има разнообразие от канали. Няма български канали. За свободните канали от тези спътници, всеки приемник (също някои по-нови телевизори) със стандарт DVB-S2 би свършил работа. За повече информация, какво може да се гледа по спътниците, можете да разгледате www.lyngsat.com.

Като цяло всичко зависи от възможностите и желанията. Има и по-евтини, и по-скъпи решения. Иначе за безпроблемен прием на БНТ, ефирната антена (ако местоположението позволява) е сигурния инструмент. Иначе Виваком (НУРТС) ползват сателит за захранване на ТВ кулите със сигнала за ефирното излъчване. Приемник с Multistream възможност и антена насочена към Eutelsat 33E, позволява гледането на ефирните канали. Единствения недостатък е че през няколко години сменят сателита, от който излъчват и няма гаранция, че „няма да създава грижи“.
__________________
Edision OS mini 2x0.6m (Bulsat) 52e+46/45e+39e, 13e+19e
Отговори с цитат