The Best Streaming Software!
VIVO Rent A Car - Your car rental
Върни се   Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ > ДЪРА-БЪРА > Дъра-Бъра

Дъра-Бъра Тук се обсъжда всичко което не е свързано с цифровата телевизия

Отговори

Контрол над темата Начин на разглеждане
Стар 14-08-2024
ceco2000 ceco2000 не е на линия
без титла

Дата на присъединяване: Dec 2008
Благодари: 297
Получил благодарност:
210 пъти в 154 поста
Сваляния: 154
Ъплоуди: 2
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от дрим Вижте мненията
Цецо, написал съм как трябва да е, като няма земно връзва третия кабел (жълто-зеления) на нулата преди ДТЗ и всичко си работи перфектно, в момента в който има ток на утечка по-голям от 30mA, ДТЗ изключва!!!
Ако няма трети кабел при бойлера, всичко останало е алабализъм...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Надявам се да не упражняваш тази професия с днешна дата, ако ли пък "Да" жалка ни мама. Ти ново ноухау в електроизграждането ли въвеждаш бре. Кой и къде ще ти приеме небивалиците които твърдиш, сложете си кантарче на безумията които препоръчвате, доста душици в тази тема небива да се пускат в електро услуги че дори и в поравки в електрото в личният си дом. Това че притеб това ДТЗ въобще сработва си е чист късмет. Прилагай тази схема на свързване само за лични нужди.
Отговори с цитат
Стар 14-08-2024
дрим дрим не е на линия
Модератор

Дата на присъединяване: Feb 2012
Благодари: 1,320
Получил благодарност:
6,217 пъти в 2,585 поста
Сваляния: 71
Ъплоуди: 8
По подразбиране

Не ти е добре Цеци, от доста постове те наблюдавам как се възпаляваш и изобщо говориш на хората все едно си нещо повече. Аз, ще спра до тук, винаги гледам да запазвам добрия тон. Имаш интернет, поинтересувай се малко, преди да си смел зад клавиатурата...

Отговори с цитат
Стар 14-08-2024
без титла

Получил благодарност:
210 пъти в 154 поста
По подразбиране

Цитирай:
Не ти е добре Цеци, от доста постове те наблюдавам как се възпаляваш и изобщо говориш на хората все едно си нещо повече. Аз, ще спра до тук, винаги гледам да запазвам добрия тон. Имаш интернет, поинтересувай се малко преди да си смел зад клавиатурата...

Аз си пазя добрия тон възмижно най много, когато ми се нсаждат глупости няма как да търпя, интернет работа невърши когато човек незнае как работи даден пъзел в нещо си. Това че го лъжеш ти и други не ви правят рабиращи. Затова е създадена трипроводната инсталация от доставчика до потребитела.

Така. Спирам до тук ясно е че аз съм кривия повечето сте правите и аз в гьола. Живи и здрави, почти се насълзих, А вие.

Няма да нарушавам ритъма на фирума с жлъчта си.
Отговори с цитат
Стар 14-08-2024
дрим дрим не е на линия
Модератор

Получил благодарност:
6,217 пъти в 2,585 поста
По подразбиране

Научи как работи ДТЗ и спри да разчиташ само защитно зануляване, ще ти дам пример как една съседка си замина от защитно зануляване: Бойлер с керамични тинтири минтири, пробива нагревател и О'чудо, не дава на късо през корпус за да изключи предпазителя, а познай през къде???

Цитирай:
Първоначално написано от ceco2000 Вижте мненията
... Живи и здрави, почти се насълзих, А вие..
Това, дори не смятам да го коментирам...

Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на дрим за този полезен пост :
demmlik (14-08-2024)
Стар 14-08-2024
без титла

Получил благодарност:
210 пъти в 154 поста
По подразбиране

Цитирай:
Научи как работи ДТЗ и спри да разчиташ само защитно зануляване, ще ти дам пример как една съседка си замина от защитно зануляване: Бойлер с керамични тинтири минтири, пробива нагревател и О'чудо, не дава на късо през корпус за да изключи предпазителя, а познай през къде???

Това, дори не смятам да го коментирам...

Предадох се. Слушай аз със сигурност за теб незная, знам че в тази анархия всичко се купува дори и измерването което е задължително когато се изгражда даден обект. Говорим за на земно, за даден обект. Знаеш ли че повечето лаици неправят разлика между опроводяване за земно и опроводяване за мълниезащита. Това са две различни неща и нямат общо по междуси. Имат де и двете се контактуват в земята, ужас. Но са разделени по между си, и земното си има омнично изискване коети се замерва. А продължавам да твърдя че си в грешка с схемата която предлагаш за ДТЗ. Предпочитам си зануляване в двупроводна инсталация. При пробив винаги работи, разбирасе говорим за твърда връзка при бойлера, защото още има хора ползващи щепселна връзка за бойлер. Абе здраве да е, най накрая разбрах че и чеп за зеле нестава от мен.
Отговори с цитат
Стар 14-08-2024
dolby dolby е на линия
форумец-ветеран

Дата на присъединяване: Jan 2009
Благодари: 812
Получил благодарност:
541 пъти в 377 поста
Сваляния: 33
По подразбиране

В България TN-C система ли се ползва?
https://zandz.com/en/library/tn-s-tn...nding-systems/
Тук са обяснени всички видове заземителни системи
Отговори с цитат
Стар 14-08-2024
dolby dolby е на линия
форумец-ветеран

Получил благодарност:
541 пъти в 377 поста
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от dolby Вижте мненията
Неслучайно питах каква система е в България, в дебелите книги пише че дтз (RCD) няма да работи коректно в TN-C.
Отговори с цитат
Стар 14-08-2024
дрим дрим не е на линия
Модератор

Получил благодарност:
6,217 пъти в 2,585 поста
По подразбиране

Така е, няма да работи, ако използваш защитно зануляване след ДТЗ, ефектът е, че няма да може да я включиш, винаги пада.
НО ако имаш двупроводна инсталация и монтираш ДТЗ, а след нея навсякъде из апартамент, токови кръгове, къща и т.н. имаш три проводна инсталация. То третия проводник се свързва на нулева шина преди ДТЗ и всичко работи според очакването!
Поне от 10-15г. всички нови сгради по стандарт са с три проводни инсталации и задължително всеки апартамент има ДТЗ. Обаче има една малка подробност в главното табло на сградата, не всяка сграда има собствено земно и затова при някои шината за земно е свързана към нулата!!!
Друго, по селските райони карат двупроводна инсталация до всяка къща, но на стълба където ви е таблото има земно и то е към нулата ви.
Писна ми да пробивам кокосови орехи, то верно, че някъде сигурно още влакове взривяват...

Отговори с цитат
Стар 14-08-2024
dolby dolby е на линия
форумец-ветеран

Получил благодарност:
541 пъти в 377 поста
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от dolby Вижте мненията
Цитирай:
Така е, няма да работи, ако използваш защитно зануляване след ДТЗ, ефектът е, че няма да може да я включиш, винаги пада.
НО ако имаш двупроводна инсталация и монтираш ДТЗ, а след нея навсякъде из апартамент, токови кръгове, къща и т.н. имаш три проводна инсталация. То третия проводник се свързва на нулева шина преди ДТЗ и всичко работи според очакването!
Поне от 10-15г. всички нови сгради по стандарт са с три проводни инсталации и задължително всеки апартамент има ДТЗ. Обаче има една малка подробност в главното табло на сградата, не всяка сграда има собствено земно и затова при някои шината за земно е свързана към нулата!!!
Друго, по селските райони карат двупроводна инсталация до всяка къща, но на стълба където ви е таблото има земно и то е към нулата ви.
Писна ми да пробивам кокосови орехи, то верно, че някъде сигурно още влакове взривяват...

Баси зададох елементарен въпрос.
С една дума ти не можеш кажеш в България по какви стандарти се правят инсталациите.

ПС
Можеш пак да изходиш от позицията на силата. Няма да е за първи път
Отговори с цитат
Стар 15-08-2024
дрим дрим не е на линия
Модератор

Получил благодарност:
6,217 пъти в 2,585 поста
По подразбиране

Напротив, дадох ти примери как е в България в различните райони, в общи линии мешаница е навсякъде и затова не може да се обобщи. Ако следваме книгите, то пише, че навсякъде е трипроводна система с център земя, ама на живо е друго...
Каква позиция на сила те гони, та чак и не за първи път? Вземете се дръжте не като ощипани моми... мазоли ми излезнаха да напиша кое, как е реално, той подскача, че не съм му дал иес ор ноу ансър.... аман вече..

Отговори с цитат
Sponsored Links
VIVO Rent A Car  Вземи своят Vu+ сега!  SatPlus
Отговори

Съобщения от Devil M
VIVO Rent A Car  

Тагове
ключове, контакти, Соц, търся

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 3 (0 членове и 3 гости)

Подобни теми
Тема Започнал темата Форум Отговори Последно мнение
"Макс Телеком", "Булсатком" и "4Джи Ком" получиха ефир за мобилни услуги ТИНТИН GSM мобилни комуникации 23 27-04-2015 22:06
"Хюлет-Пакард" България ще продава директно през "Технополис" и "Техномаркет" ТИНТИН КОМПЮТРИ и периферия 4 01-01-2014 18:01
"Блокираните часове" отказаха "Нова" от "А" група Джак СПОРТ 6 02-08-2011 22:08
"Мобилтел" и "Майкрософт" стъпват в "облака" ТИНТИН GSM мобилни комуникации 0 29-06-2011 14:24
Колеги,имам "Ехо"991,който върти "Triax 110" чрез мотор "Optikum 2800". ventsiguy ECHOSMART 5 06-09-2010 12:44

Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 01:29.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.