The Best Streaming Software!
VIVO Rent A Car - Your car rental
Върни се   Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ > ДЪРА-БЪРА > Дъра-Бъра

Дъра-Бъра Тук се обсъжда всичко което не е свързано с цифровата телевизия

Отговори

Контрол над темата Начин на разглеждане
Стар 15-08-2024
dolby dolby не е на линия
форумец-ветеран

Дата на присъединяване: Jan 2009
Благодари: 812
Получил благодарност:
541 пъти в 377 поста
Сваляния: 33
Ъплоуди: 2
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от дрим Вижте мненията
Напротив, дадох ти примери как е в България в различните райони, в общи линии мешаница е навсякъде и затова не може да се обобщи. Ако следваме книгите, то пише, че навсякъде е трипроводна система с център земя, ама на живо е друго...
Каква позиция на сила те гони, та чак и не за първи път? Вземете се дръжте не като ощипани моми... мазоли ми излезнаха да напиша кое, как е реално, той подскача, че не съм му дал иес ор ноу ансър.... аман вече..

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Да видим какво пише в книгите

RCDs operate by measuring the current balance between two conductors using a differential current transformer. This measures the difference between current flowing through the live conductor and that returning through the neutral conductor. If these do not sum to zero, there is a leakage of current to somewhere else (to earth/ground or to another circuit), and the device will open its contacts
"RCD работят чрез измерване на баланса на тока между два проводника с помощта на диференциален токов трансформатор . Това измерва разликата между тока, протичащ през живия проводник и този, който се връща през нулевия проводник . Ако сумата им не е нула, има изтичане на ток към някъде другаде (към земя/земя или към друга верига) и устройството ще отвори контактите си"
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Resi...al%20conductor.

Елементарно обяснение как работи дтз. Т.е. включвайки третия кабел преди дтз , при оттечка към корпуса на уреда дтз няма да се задейства защото стойностите на фаза и нула ще се изравнят. Ако има земно както Цецо казва вече ситуацията е съвсем различна.

ПС
Знаеш за какво говоря, не един път ме пращаше за банани без нищо
Отговори с цитат
Стар 15-08-2024
дрим дрим не е на линия
Модератор

Дата на присъединяване: Feb 2012
Благодари: 1,320
Получил благодарност:
6,217 пъти в 2,585 поста
Сваляния: 71
Ъплоуди: 8
По подразбиране

Абе човек, вземи си извади главата от не знам къде си и прочети пак какво съм написал...
ТРЕТИЯТ КАБЕЛ СЕ СВЪРЗВА НА НУЛА, ПРЕДИ ДТЗ. Хайде сега помисли и ми кажи на база работата на ДТЗ. Най-общо казано, мери тока, между фаза и нула, ако утечката е по-голяма от спецификацията на ДТЗ (аз съм дал пример с 30mA) тогава ДТЗ изключва.
Сега пак помисли, как ДТЗ ЩЕ МЕРИ КАКВО СТАВА ПРЕДИ НЕЯ, КЪДЕТО Е СВЪРЗАН ТРЕТИЯ ПРОВОДНИК НА НУЛАТА....

Много ме кефят такива усери като теб, дето са сигурни, че точно аз съм ги пращал на баня и се правят на жертвени агнета, а аз идея си нямам за какво се напираш, но нали от позицията на сила, на колко години си, дръж се естествено...

Отговори с цитат
Стар 15-08-2024
форумец-ветеран

Получил благодарност:
541 пъти в 377 поста
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от дрим Вижте мненията
Абе човек, вземи си извади главата от не знам къде си и прочети пак какво съм написал...
ТРЕТИЯТ КАБЕЛ СЕ СВЪРЗВА НА НУЛА, ПРЕДИ ДТЗ. Хайде сега помисли и ми кажи на база работата на ДТЗ. Най-общо казано, мери тока, между фаза и нула, ако утечката е по-голяма от спецификацията на ДТЗ (аз съм дал пример с 30mA) тогава ДТЗ изключва.
Сега пак помисли, как ДТЗ ЩЕ МЕРИ КАКВО СТАВА ПРЕДИ НЕЯ, КЪДЕТО Е СВЪРЗАН ТРЕТИЯ ПРОВОДНИК НА НУЛАТА....

Много ме кефят такива усери като теб, дето са сигурни, че точно аз съм ги пращал на баня и се правят на жертвени агнета, а аз идея си нямам за какво се напираш, но нали от позицията на сила, на колко години си, дръж се естествено...

Така де така , третия кабел се връзва преди дтз. Утечката към корпуса на дадения уред минава през третия кабел и третия кабел се закача към нулата преди дтз!

Не ме карай да ровя, имах някъде скрийншот какъв препоръчваше да се кръстя. Като си направих такъв юзер и него го банна.
Аз ако ти ги наредя тия определения за теб какво ще се случи? Теб има ли кой да те прати в банята? Не че ми пука, опитвам да запазя някакъв нормален диалог във форума.
Отговори с цитат
Стар 15-08-2024
дрим дрим не е на линия
Модератор

Получил благодарност:
6,217 пъти в 2,585 поста
По подразбиране

За пореден път доказваш, че нищо не разбираш. На ДТЗ изобщо не и дреме утечката от къде е минала, единственото което мери, колко ток е минал през фазата и дали същото количество се е върнало през нулата. Ако стойността е различна - ДТЗ изключва. Точно това добавя още едно ниво на защита, не губиш защитното зануляване/заземяване, а си гарантираш защита, ако утечката не е минала към третия кабел...

Ако си направиш труда да прочетеш правилата на форума, ще разбереш, че доста си в грешка!

Отговори с цитат
Стар 15-08-2024
форумец-ветеран

Получил благодарност:
541 пъти в 377 поста
По подразбиране

Остави кой какво разбира.
Според теб не е проблем ако има утечка към корпуса и оттам на третия кабел. В този случай дтз няма да задейства защото всичко е в баланс. И не е проблем според теб!
Какво ще се случи ако някой бръкне в контакта тока мине през него в земята и се върне примерно през металните тръби в мрежата? Всичко остава в баланс и дтз не изключва! Е за какво ми е този трети кабел? По добре без него, тогава дтз ще задейства при някакъв дисбаланс.
И тук идва земното, както Цецо каза то е с определено съпротивление за да може всяка утечка да отиде в земното и да дисбалансира системата съответно дтз да изключи.
Аз нищо не разбирам само разсъждавам
Отговори с цитат
Стар 15-08-2024
111111 111111 не е на линия
форумец-ветеран

Дата на присъединяване: Feb 2015
Благодари: 1,084
Получил благодарност:
1,087 пъти в 707 поста
Сваляния: 7
Ъплоуди: 0
По подразбиране

демонстрация за ДТЗ
Отговори с цитат
Следните потребители (2) благодарят на 111111 за този полезен пост
dolby (15-08-2024), дрим (15-08-2024)
Стар 15-08-2024
дрим дрим не е на линия
Модератор

Получил благодарност:
6,217 пъти в 2,585 поста
По подразбиране

Жоре, благодаря за клипа, трябваше да постна нещо подобно, по-рано. Но той Долби расъждава, не знае, че тока освен сила има и посока, но пак расъждава...
Долби, я ни разясни, как ДТЗ ще се разбалансира ако нулата и земната шина са на едно преди нея(ДТЗ)? Два дни се опитваш да измислиш нов закон и да обърнеш посоката на тока. Евала!
Я намери скрийншота дето твърдиш че съм те баннал, да си припомним всички да не би да е било за някой подобен алабализъм...

Отговори с цитат
Следните потребители (2) благодарят на дрим за този полезен пост
111111 (15-08-2024), yavor1 (15-08-2024)
Стар 15-08-2024
yavor1 yavor1 е на линия
ХХХ

Дата на присъединяване: Feb 2009
Благодари: 1,290
Получил благодарност:
4,850 пъти в 3,028 поста
Сваляния: 172
Ъплоуди: 19
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от dolby Вижте мненията
Така де така , третия кабел се връзва преди дтз. Утечката към корпуса на дадения уред минава през третия кабел и третия кабел се закача към нулата преди дтз!
За "умно красивото " долби трябва по-прост клип

А за останалите + малко теория

Последно редактирано от yavor1 : 15-08-2024 на 15:48
Отговори с цитат
Следните потребители (2) благодарят на yavor1 за този полезен пост
бендо (15-08-2024), дрим (15-08-2024)
Стар 15-08-2024
TUISTERa TUISTERa не е на линия
Голямо мрънкало

Дата на присъединяване: Dec 2009
Благодари: 729
Получил благодарност:
1,773 пъти в 993 поста
Сваляния: 37
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Аз ще се намеся само за да кажа, че според мен долбито има предвид за трети кабел жълтия кабел от инсталацията закачен за нула преди дтз-то, може би на инсталации където няма земно... без да знам за какво говоря
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на TUISTERa за този полезен пост :
dolby (15-08-2024)
Стар 15-08-2024
дрим дрим не е на линия
Модератор

Получил благодарност:
6,217 пъти в 2,585 поста
По подразбиране

Аз, със сигурност приключвам с тази тема, кой разбрал-разбрал, който иска да 'взривява" още влакове, който иска да " расъждава " и да се напъва още. Електричеството е точна наука, като математиката, тук разтягане на локум и кой какво е мислил, ама не го е казал е доста несериозно. Загубих достатъчно време да пиша едно и също, но кокосовите орехи са непробиваеми...

Отговори с цитат
Sponsored Links
VIVO Rent A Car  Вземи своят Vu+ сега!  SatPlus
Отговори

Съобщения от Devil M
VIVO Rent A Car  

Тагове
ключове, контакти, Соц, търся

Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)

Подобни теми
Тема Започнал темата Форум Отговори Последно мнение
"Макс Телеком", "Булсатком" и "4Джи Ком" получиха ефир за мобилни услуги ТИНТИН GSM мобилни комуникации 23 27-04-2015 22:06
"Хюлет-Пакард" България ще продава директно през "Технополис" и "Техномаркет" ТИНТИН КОМПЮТРИ и периферия 4 01-01-2014 18:01
"Блокираните часове" отказаха "Нова" от "А" група Джак СПОРТ 6 02-08-2011 22:08
"Мобилтел" и "Майкрософт" стъпват в "облака" ТИНТИН GSM мобилни комуникации 0 29-06-2011 14:24
Колеги,имам "Ехо"991,който върти "Triax 110" чрез мотор "Optikum 2800". ventsiguy ECHOSMART 5 06-09-2010 12:44

Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 01:10.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.