|
|
Регистрация | Ъплоуд център | Изстрелвания (2018) | DishPointer | Сат-видео | ЧАТ | Нови мнения | Сателитна общност | Търсене | МАГАЗИН |
|
Контрол над темата | Търси в тази тема | Начин на разглеждане |
|
|||
|
|||
Проблем със Edision OS mio 4K
Колеги , имам проблем със единия Edision...
Мисля че се спомина. Както си работеше , и изведнъж изгасна. Изкарах захранващия кабел на адаптера , замерих го със мултицета , показва 12.30 волта. Но свети само допълнителния кабел за инфрареда във червено. А по - принцип трябва да свети във зелено. Дисплея на приемника изобщо не светва. Отзад на приемника където е конектора - входа за лан кабела , двете светодиотчета зеленото и жълтото , светят слабо и двете на едновременно. Но не иска да се включва приемника. Прилагам снимки. Ще съм благодарен на отзиви как да го съживя... |
|
||||
|
||||
Почвай тестове:
-флаш на бутлодер -флаш на имидж Пиши кое е възможно и какъв е ефекта. Sent from my SM-G998B using Tapatalk
|
||||
|
||||
Замерил го е на празен ход,както е свален капака,да го замери при включен приемник!
|
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на dzumba за този полезен пост : | ||
manqka (02-10-2022) |
|
|||
|
|||
Подкарах приемника Edision-a...
И аз не знам как , но със няколко опита , поставих му флашката със БЕКЪПА , и като го включих не искаше да тръгва , но му изкарах - вкарах захранващия кабел на адаптера два-три пъти от приемника. Приискри самата букса отзад , и взе че започна да си зарежда процентите със флашката. И сега всичко си му е по старо му както бях си го настройл. Канали - букети за сега работи. Ще му следя сега температурата , да не би нещо от там да е изгаснал , ако е повишил самата температура. Нямам си и на идея какво стана....😷 |
|
||||
|
||||
Премери си захранването, както Дзумбата ти е писал, като начало...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
manqka (02-10-2022) |
|
||||
|
||||
От захранването е маниаче
|
|||
|
|||
Във момента работи със оригиналното му захранване.
Замерих го , дори при включено положение преди да зглобя кутията на приемника , показва на мултицета 12.30 волта. Имам още две захранвания , едното дава 13.20 волта , другото 12.50 волта. Но за сега го карам със оригиналното. Ако пак изгасне , ще пусна друго захранване. Но интересното е , че допълнителния кабел за инфрареда светише във червено , а дисплея на приемника изобщо не тръгваше да свети. Сега като работи , инфрареда си свети във зелено. И отзад приемника жака за лан кабела , зеления и жълтия светодиот не светят изобщо , както светеха и двата снощи , като не искаше да тръгва. И това е странното. Все едно , някъде е давало слаба връзка... Почистих цялата платка от пърхоляка , защото имаше много финн пърхоляк. И огледах всички микро компоненти със лупа да нямат пърхоляк. Почистил съм добре. Стана платката като нова. Не знам от какво е. Във момента е на 60 градуса не мърда за сега... Последно редактирано от manqka : 02-10-2022 на 13:43 |
Съобщения от Devil M | ||
Тагове |
4k, edision, mio, os, проблем, със |
Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости) | |
Подобни теми | ||||
Тема | Започнал темата | Форум | Отговори | Последно мнение |
EDISION Piccollino или EDISION Primo | любоянев | ДРУГИ | 1 | 13-02-2019 21:38 |
Edision и RAM | stareca68 | EDISION | 10 | 10-06-2016 09:51 |