The Best Streaming Software!
VIVO Rent A Car - Your car rental
Върни се   Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ > ДЪРА-БЪРА > Дъра-Бъра

Дъра-Бъра Тук се обсъжда всичко което не е свързано с цифровата телевизия

Отговори
 
Контрол над темата Начин на разглеждане
  #1  
Стар 22-11-2010
Джак Джак не е на линия
Мореплавател
 

Дата на присъединяване: Dec 2007
Местоположение: София
Мнения: 5,815
Благодари: 1,820
Получил благодарност:
1,999 пъти в 856 поста
Сваляния: 126
Ъплоуди: 17
По подразбиране Германската телевизия RTL 2 лови педофили

Германската телевизия RTL 2 лови педофили



Никой проект на множеството телевизионни канали в Германия не предизвиква толкова спорове, колкото предаването "Tatort Internet" (Място на престъплението – интернет) на канала RTL 2. Повече от милион зрители всеки понеделник сядат пред телевизорите, за да гледат на живо как ловят педофили. Схемата е много проста: журналисти, активно сърфиращи в чата, форумите и социалните мрежи, се представят за 13-годишни момичета и момчета. Рано или късно тях ги откриват педофили, търсещи именно такива контакти. Започва диалог в мрежата, отначало безобиден, а след това все по-откровен.

После в предаванията се цитират протоколите от тези чатове. Педофилите рядко пишат двусмислици, преди всичко под някаква форма те отправят покани за секс. Например един (войник от Бундесвера) учил своята «13-годишна» събеседница да мастурбира, друг (педагог и глава на семейство) разсъждавал за прелестите на дефлорацията, трети (къмпютърен специалист) с отвратителни подробности разказвал как обладавал неопитни момчета.

Почти всички беседи в мрежата и последвалите телефонни разговори завършват с опити на педофилите да уговорят среща. «Жертвата», тоест журналистът, след известни колебания се съгласява. Срещата се организира старателно. Като «стръв» се явяват пълнолетни младежи и девойки, но нагласени да изглеждат чувствително по-млади. Срещата се заснема със скрита камера, но в телевизионното предаване лицата и гласовете на педофилите се променят, както изискват немските закони.

Независимо къде се организират срещите, наблизо винаги има охрана. Наблизо е и журналистката Беате Крафт-Шьонинг, на която принадлежи идеята за предаването. В един момент тя се появява заедно с оператора от съседната стая или зала на кафенето и започва серия от излияния «Такъв-онакъв, как не те е срам?!» Журналистът няма право на разпит. Извратенякът може да стане и да си отиде. Но редакцията предава всички материали в прокуратурата.

Предаването предизвиква в Германия много шум и дори протести. Вярно е, че делото е благородно. Но... На първо място е наличието на отвратителни подробности, без които предаването не може да мине. На второ място са очевидните елементи на провокация – макар журналистите в ролята на тинейджъри никога не задават «насочващи» въпроси и инициативата винаги е от другата страна. Но когато стане дума за секс, журналистите скрито поощряват потенциалните педофили.

В САЩ законът разрешава на служители на ФБР и полицаи да се представят за търговци на наркотици, за продавачи на оръжие и даже за търсещи клиенти проститутки, без да счита това за провокация. В Германия обаче законите са по-строги.

Създава се парадоксална и тревожна ситуация: даже ако извратенякът уговаря хлапета да се съблекат пред камера, даже ако възрастният събеседник в чата шантажира детето с «компроментиращи» снимки (получени по време на общуването), то такъв мерзавец в Германия не е съвсем лесно да бъде привлечен към отговорност.

«Какво още трябва да се случи с децата ни, че политиците накрая да реагират и да направят законодателството по-строго» - пита от екрана телевизионната водеща. И понеже отговор няма, народът сяда пред телевизорите да лови педофили.

По материали на Deutsche Welle

__________________
QUICKBUTTON Mod by Jack 1.3 & Lite (за Енигма 2 приемници)
DM800 320HDD REV:M, Triax 88 {13E, 19E, 23,5E, 28,2E, 39E}, Triax 78 {5W/4W, 1W, 5E, 7E/9E}, DiseqC EMP CENTAURI 9/1 | DiseqC Opticum 4/1, Alps, Inverto, Invacom
Отговори с цитат
  #2  
Стар 22-11-2010
Аватара на dvt1
dvt1 dvt1 не е на линия
FC Bayern Stern des Süden
 

Дата на присъединяване: Aug 2009
Местоположение: Munich, Allianz-Arena
Мнения: 102
Благодари: 60
Получил благодарност:
31 пъти в 25 поста
Сваляния: 73
Ъплоуди: 0
По подразбиране Lady Gaga loves RTL2




http://www.youtube.com/watch?v=z0oy3V33lgM
__________________
DM 8000 clone, 1x Samsung HD203WI 2 TB, 1x LG GT20N Slim, 1x 8GB Transcend CompactFlash Card Ultra400, PWM Luefter 92x25mm 4 Pin Stecker
Отговори с цитат
Sponsored Links
VIVO Rent A Car  Вземи своят Vu+ сега!  SatPlus
Отговори

Съобщения от Devil M
VIVO Rent A Car  

Тагове
rtl, германската, лови, педофили, Телевизия


Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)
 

Подобни теми
Тема Започнал темата Форум Отговори Последно мнение
Гръцка телевизия dodo_pv Дъра-Бъра 1 28-12-2010 23:05
Спират телевизия ММ Ланселот МУЗИКА 0 01-03-2010 15:12
Нова Телевизия boyko70 ЕФИРНА цифрова телевизия [DVB-T] 3 13-04-2009 19:13


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 12:03.


DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.